Sverigedemokraterna får sitt högsta stöd någonsin i Demoskop. Detta under en mätperiod då två kvinnor brutalt har skjutits till döds i den alltmer eskalerande våldsvågen i Sverige. 

Socialdemokraterna rasar ner till 24 procent samtidigt som Sverigedemokraterna får 21,4 procent vilket är det högsta stödet hittills i en mätning från Demoskop, rapporterar Expressen.

Mätningen är gjord den 27 augusti-3 september. Perioden har präglats av uppmärksammade dödsskjutningar av kvinnor i Malmö och Stockholm och debatten om gängvåldet.

– Socialdemokraterna är det parti som har tappat mest sedan valet förra året. Huvudorsaken är förluster till Sverigedemokraterna och utvecklingen den senaste månaden talar för att pressen på Socialdemokraterna kan tillta, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop.

Den konservativa oppositionen har nu 47,3 procent tillsammans. Det vänsterliberala regeringsblocket får 50,3 procent. Även om både MP och L når över riksdagsspärren, får regeringssidan endast fem mandats majoritet: 179 mandat mot oppositionens 170, om det skulle varit val nu.

På Expressens uppdrag intervjuade Demoskop 1 611 personer om hur de skulle rösta i ett riksdagsval. Ingen av de enskilda förändringarna är statistisk säkerställd.