Brittiska parlamentet gör allt för att hindra premiärminister Boris Johson från att genomföra Brexit. Men just därför ökar hans förtroende och väljarstöd i brittiska allmänheten.

I många medier framställs nu Boris Johnson som förlorare, eftersom han inte agerar som etablissemangen önskar. Men om man lämnar bubblan för den tjattrande klassen, och frågar brittiska folket, så står Johnsson stark – och blir starkare ju mer man försöker sabotera hans politik.

Det visar mätning publicerad på lördagen i Guardian och Observer, Tories extend lead over Labour to 10 points: ”De konservativa har utökat sin ledning över Labour eftersom Brexit-väljarna återvänder till partiet, enligt vår mätning.”

Konservativa Tory ökar sitt väljarstöd till 35 procent (+3), medan Labour minskar till 25 procent (-1). Brexitpartiet minskar till 13 procent (-3) och Liberaldemokraterna får 17 procent (+2).

Både Tory och Labour förlorar, jämfört med förra parlamentsvalet, EU-förespråkare till Liberaldemokraterna och Brexit-väljare till Brexitpartiet.

Anmärkningsvärt är att hela 22 procent av Labourväljarna säger att de ska rösta på konservativa Tory. Det är Labours Brexit-väljare som lämnar partiet för att stödja Boris Johnson.

Johnson vinner stort över Corbyn

Mätningen visar också att förtroendet för premiärminister Boris Johnsons sätt att hantera brexit är mer än dubbelt så stort än för Labourledaren Jeremy Corbyn. 37 procent mot 17 procents förtroende i Brexitfrågan.

Också när det gäller förtroendet i stort, vinner premiärminister Johnson med 36 procent som har förtroende för honom, jämfört med 16 procent för oppositionsledaren Corbyn.

I en annan mätning leder Johnson ännu mer

Under söndagen publicerades en annan opinionsmätning från YouGov i bland annat Daily Mail. I denna får Tory också 35 procent, men Labour får endast 21 procent. Gapet mellan regeringen och det främsta oppositionspartiet är här hela 14 procentenheter.