En explosion inträffade i centrala Borås under natten mot tisdag i trappuppgång till bostadshus. Och natten till onsdagen skedde sprängning vid entré till kontorshuset där Borås Tidning finns.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska, på natten till tisdagen, något ha kastats in genom entrédörren till ett flerfamiljshus, och sedan smällt. Rutorna vid entrén är krossade på grund av explosionen. Polisen såg allvarligt på situationen, rapporterade SVT igår.

Men redan i natten detonerar en andra explosion i centrala Borås. Denna gång i ett kontorshus, där bland annat Borås Tidning har sina lokaler. I huset finns flera entréer och i en av dessa hade det då smällt. Dessutom hittades en tredje odetonerad bomb, hemmagjord sprängladdning i närheten.

– Vi har kallat dit nationella bombskyddsgruppen som undersöka föremålet, säger vakhavande befäl hos polisen.

Enligt polisen är det vid 6-tiden på onsdagsmorgonen för tidigt att spekulera i om händelserna har ett samband, enligt SVT.

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse gällande föremålet som polisen hittade utomhus. Man har även inlett förundersökning om skadegörelse samt framkallande av fara för annan när det gäller smällen i trapphuset.