Tiotals knivar och vassa föremål har stoppats från att komma in på bokmässan, bara under fredagen.

Bara under fredagen beslagtogs 17 knivar och totalt runt 25 vassa föremål som besökare försökt ta med sig in på Bokmässan i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Det rör sig om kniv med upp till 15 cm långa blad.

Alla besökares väskor kontrolleras och i plastlådor har allt ifrån multiverktyg och saxar till vinflaskor och cava hamnat. En kniv som fastnade i kontrollen hade ett 15 centimeter långt blad.

Kontrollerna genomförs för att öka säkerheten, enligt arrangören.

– Väskkontrollerna är en del av vårt säkerhetsarbete. För allas trygghet inne på Bokmässan tittar man igenom väskorna. Mer än så kommenterar vi inte vad de letar efter. Är det så att man har något som inte får tas med in får man lämna in väskan i garderoben och hämta ut den när man går hem, säger mässansvarige på Bokmässan, till tidningen.