En 12-årig flicka drogs in i en gränd. Där filmades misshandeln och flera ungdomar ska ha tittat på.

Det var i fredags som den 12-åriga flickan kort efter skolans slut blev förföljd av ett gäng ungdomar som motade in henne i en gränd, vilket Omni rapporterar.

– En storväxt 13-årig flicka började slå. Hon slog och slet av stora nävar hår tills hennes offer låg på marken. Därefter fick offret motta spark efter spark. Alla sparkar var riktade mot huvudet, hävdar 12-åringens mamma.

Medan slag och sparkar utdelades ska budskapet till 12-åringen ha varit, ”Du ska visa respekt”.

– Att en tonåring använder ordet ”respekt” när hon agerar så miserabelt och ynkligt är för mej ett bevis på att saker inte står rätt till. Att åskådare dessutom väljer att filma när någon blir utsatt för våld, mitt på ljusan dag, är ytterligare ett bevis på total avsaknad av kompass, fortsätter mamman.

– Går vi mot slutet? Eller kommer vår nästa generation klara av att navigera i en värld där man väljer att filma övergrepp snarare än att gripa in, frågar hon.