På ett stort väljarmöte på torsdagskvällen kommenterade president Trump demokratiska partiets pågående debatter mellan deras 20 presidentkandidater. Och vilka som egentligen leder demokraterna.

Inför den nära 18.000 personer stora publiken i Cincinnati hyllade president Donald Trump den amerikanska flaggan och drev med motståndarpartiets kandidater.

”Vårt land är starkare än någonsin”, sa Trump. ”Vi börjar nu äntligen sätta Amerika först. Det är på tiden”.

Han kommenterade sedan de TV-sända debatterna mellan de 20 politiker som vill bli Demokratiska partiets presidentkandidat.

“Jag såg demokraternas debatt i går kväll … och demokraterna ägnade mer tid åt att attackera Barack Obama än åt att attackera mig”, sa Trump.

Och många mediekommentatorer ger honom rätt och frågar sig varför demokraterna sliter varandra och sin senaste president i stycken.

Sedan tog Trump upp våldet i många amerikanska innerstäder. De som i hundra år styrts av demokraterna, där de spenderat många miljarder utan att få ordning. Mordfrekvensen stiger. Trump påpekade att demokraterna hellre stödjer illegal migration än får ordning på sina egna städer.

Därifrån gled han över till de som han anser är de egentliga ledarna i demokratiska partiet. De fyra kongresskvinnor som framför extrema åsikter och vägrar ta avstånd från terrorism.

Han konstaterade att ”demokratiska partiet leds av fyra vänsterextremister som är emot allt vi håller kärt”.

Väljarmötet var ett tydligt besked om att Trump kommer att lyfta fram de stora interna splittringstendenserna mellan vänster och mitten inom motståndarpartiet. Om de inte kan samlas runt en kandidat ligger vägen öppen för Trump att vinna en andra mandatperiod i Vita huset.

*
Se mer: Trump, in battleground Ohio, amplifies attacks on progressives