En kvinna höggs till döds och en kvinna har förts till sjukhus sedan en man med kniv löpt amok i Sydney i Australien.

Under tisdagseftermiddagen lokal tid (i natt svensk tid) övermannades en man som viftade med en stor, blodig kniv och skrek ”Allahu Akbar” mitt i Sydney av förbipasserande medborgare, rapporterar The Sun som också publicerar många bildbevis och filmer.

Bilderna visar hur knivmannen hoppar upp på tak på bilar i city och viftar med kniven. Medborgare omringar honom med stolar och tvingar ner honom på marken.

När polisen anlände fick de larm om att en kvinna funnits knivhuggen i ett hotell i närheten. Hon fördes till sjukhus och läget ska vara stabilt.

Andra obekräftade uppgifter rapporterar att en annan kvinna hittats död med halsen avskuren, men det är i så fall oklart om det kan kopplas till utfallet med knivmannen, skriver tidningen.

– Det har utförts ett antal försök att hugga personer av samme gärningsman, men tänk på att vi har flera brottsplatser att undersöka och att utredningen just har startat, säger Police Superintendent Gavin Wood.

Uppdatering: kvinna funnen död

Sydney Morning Herald rapporterar att en 21-årig kvinna har hittats död i en lägenhet i närheten av där gärningsmannen löpte amok.

Polisen meddelar också att mannen hade med sig ”ideologiskt material relaterat till terrorism”.