Lovsång för kokain och hat mot polisen. En låt med detta budskap framförs i modifierad version i SVT:s barnprogram ”Sommarlov”. – Det var sjukt osmakligt, säger en pappa som var med vid inspelningen.

Inför omkring tusen barn och föräldrar framförde en tonårig barnartist som kallar sig Suzi P en låt som ser kokain sniffande som något naturligt under inspelningen av fredagens avsnitt av SVT:s barnprogram ”Sommarlov”.

I publiken reagerade flera föräldrar på textrader där artisten sjunger att det inte spelar någon roll om någon får fängelse och att hon också kallar polisen för det turkiska hatuttrycket ”aina”, som betyder att polisen inte ser i spegeln vilket avskyvärt arbete de utför.

– Vi föräldrar stod som fågelholkar och fattade ingenting. Så googlade jag texten och ser att låten handlar om kokain, säger en förälder som Nöjesbladet varit i kontakt med.

Refrängen till låten ”Shunon” handlar om att killen hon älskar sniffar kokain ”men jag skiter i” det. Refrängen upprepar budskapet fyra gånger.

SVT försvarar sig med att artisten i programmet framfört en specialanpassad version av sin låt och bytt ut textraderna om kokain mot ”han lever dubbelliv”.

Men den censurerade versionen av låten finns inte tillgänglig på vare sig Spotify eller Youtube.

– Det är lite skitsamma vad hon sjunger i ”Sommarlov”. SVT promotar henne ju och barnen kommer gå in och lyssna på låten på andra ställen och där sjunger hon ju om kokain, där är det med, säger en förälder som var med under tv-inspelningen.

Hatfyllda attityden mot polisen är kvar. Också budskapet om att det inte spelar någon roll att få fängelse, förmedlas till barnen som tittar på SVT.