I veckan har Magnus Olsson (SD) och Nima Gholam Ali Pour (SD) lämnat in en motion till kommunfullmäktige, där de skriver att förbudet är en ”nödvändig åtgärd”. 

Slöjan signerar ojämställdhet mellan könen, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen, och det är med bakgrund i detta som man nu lämnat in en motion till kommunfullmäktige om totalförbud mot slöjor i kommunala skolor och förskolor. 

De har hämtat inspiration från förslag av Sara Mohammad, grundare för GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime), liksom från den integrationsplan som Staffanstorps kommun har tagit fram. 

– Jag menar att ett slöjförbud är en nödvändig åtgärd om Malmö stad vill komma åt problemen med hedersförtryck och religiöst tvång. Det handlar också om att barn ska få möjligheten att vara barn och att samhället måste stå upp för våra grundläggande och traditionella värderingar, säger Magnus Olsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Malmö, enligt Kvällsposten