Inför lördagens sommartal som Jimmie Åkesson håller kl 14 i Sölvesborg, har han i intervju kommenterat Säpo-varning om ökad extremism.

Det är Expressens Niklas Svensson som i en stor intervju frågar SD-ledaren Jimmie Åkesson om Säkerhetspolisens utspel i veckan då man varnade för risken att högerextremistiska individer blir radikaliserade på nätet och kan inspireras att begå attentat eller grova våldsbrott.

Jimmie Åkesson lägger skulden på det vänsterliberala etablissemanget – med Socialdemokraterna i spetsen.

– De har skapat polariseringen och den här situationen genom att lägga lock på invandringsdebatten i alla år. Det har radikaliserat missnöjda ungdomar och fått den här rörelsen att växa, menar Åkesson. 

– Hade man velat diskutera de här frågorna på ett seriöst sätt så tror jag inte vi hade haft samma problem som vi har i dag, vare sig med integration eller med extrema nazister och vit makt-miljö. 

På senare tid har andra partier i stora delar anammat Sverigedemokraternas idéer och förslag, hävdar han. Och det är bra. 

– Mitt mål är inte att Sverigedemokraterna ska växa för sakens skull. Det är inget självändamål. Vi finns för att vi vill förändra samhället, konstaterar Åkesson.

*

Jimmie Åkessons sommartal kl 14 sänds i partiets YouTubekanal, med start kl 13.30.