Överfallsvåldtäkten mot en kvinna under musikfestival i Piteå ska inte utredas. Polisen ger upp och lägger ner förundersökningen.

Polisen gick inledningsvis ut med signalement på de tio män som eftersöks i samband med våldtäkten: ”Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade.”

Men en vecka senare rapporterade Aftonbladet att polisen inte hinner utreda Piteåvåldtäkten.

– Det är klart att vi vill sätta igång direkt, men det är tyvärr så här det fungerar under sommaren, säger förundersökningsledaren till tidningen.

Tre veckor senare lägger polisen ner förundersökningen, rapporterar SVT.

Kritiken är hårt i sociala medier

Här några kommentarer till att gruppvåldtäkten i Piteå inte prioriteras av polisen och därför läggs ner.

”Haveriet inom svensk polis kan inte bli tydligare.”

”Klart det ligger politik bakom ett sådant beslut.”

”Vilket jäkla haveri. Stackars tjej. Först en dryg vecka innan någon påbörjade utredningen. Sedan hinner den knappt starta innan den läggs ner.”

”Det är fördjävligt att detta läggs ner när man kan lägga ner ofantliga resurser på vanligt vardagsstök i Stockholm och genomföra den största FU i Svensk historia ett misshandelsfall (ASAP). Likhet inför lagen, pyttsan.”

”Vilka vågar gå ut ensamma numera?”

”Jag vill ha mina skattepengar tillbaka. Staten upprätthåller inte sin del av avtalet.”

”Varför har inte polisen centralt skickat resurser? Ingen granskningar av övervakningskameror, ingen tömning av mobilmaster, ingen masstopsning på flyktingboende.”

”Hur är det möjligt att vi inte dna toppsar alla som kommer hit. Folk utan papper på vilka det är och regeringen låter dem komma in i landet utan någon som helst bakgrundskoll. Helt Sinnessjukt.”

*
Se mer: Gruppvåldtäkter utomhus, Tio män eftersöks efter våldtäkt i Piteå