Det avslöjas nu att Greta Thunberg bara ska segla till New York. Tillbakaresan kommer att ske med flyg, vilket innebär att två besättningar flyger över Atlanten.

Klimataktivisten Greta Thunberg vill inte förknippas med flygresor, som hon anser bidrar till förestående klimatapokalyps. Därför har det gjorts stora PR-insatser för att informera om att Greta nu seglar över Atlanten.

Men tyska Focus avslöjar att Greta och hennes besättning inte kommer att segla båten tillbaka till Europa. Det innebär inte bara att Greta och besättningen flyger, det innebär också att den besättning som ska ta segelbåten tillbaka måste flyga till New York. Istället för en tur och retur för Greta, kommer två besättning att flyga.

Rubriken i Focus lyder: ”Om Greta hade flugit skulle hon släppt ut mindre koldioxid”.