En kvinna i 25-årsåldern misstänks ha våldtagits i ett buskage på Södermalm natten till lördagen. En kvinna i 40-årsåldern fördes till sjukhus efter en misstänkt våldtäkt utomhus i Järfälla norr om Stockholm på söndagskvällen.

Larm kom strax efter midnatt i Järfälla om våldtäkt. Polisen var under natten förtegen om händelsen och de ville inte kommentera om det rör sig om en överfallsvåldtäkt eller om gärningsmannen var okänd för kvinnan.

Natten mot lördag ska en kvinna ha blivit våldtagen i en buske på Södermalm. Men polisen kan inte nu säga om den misstänkta våldtäkten i Järfälla har något med den händelsen att göra, rapporterar SVT.

Under förra veckan skedde fyra överfall i centrala Uppsala under fyra dygn. Det var två misstänkta våldtäkter och två misstänka våldtäktsförsök.

Allt fler våldtäkter

Antalet våldtäkter ökar. I polisregion Stockholm har våldtäkterna ökat med 13 procent på bara ett år. Det visar statistik i BRÅ, rapporterar Mitt i

Under första halvåret 2019 anmäldes 1.047 våldtäkter i Stockholm, vilket kan jämföras med 930 våldtäkter samma period förra året.

I hela landet anmäldes 4.070 våldtäkter under årets första sex månader, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Extra allvarligt är att allt fler barn i åldern 0–17 år anmäler att de utsätts. Anmälningarna av våldtäkt mot barn har ökat med 17 procent sen i fjol.