De senaste två åren har den 15-årige grabben från Bromma i Stockholm blivit utsatt för tre rånförsök och tre fullbordade rån. Förra veckan blev han misshandlad när han vägrade lämna ifrån sig sin tröja.

15-åringen var i en temapark på Kungsholmen i Stockholm med ett tiotal kompisar förra veckan. Vid 22-tiden kom fyra för honom okända killar och krävde att han skulle ta av sig tröjan.

– Det var en tröja för 800 kronor. Det är inget ovanligt att ungdomar har den typen av märkeskläder, säger hans mamma för lokaltidningen Mitt i.

När hennes son vägrade lämna ifrån sig tröjan fick han ett knytnävsslag över tinningen. Rånarna höll i hans armar och sparkade på honom men de lyckades inte ta tröjan. När en av sonens kompisar ringde polisen gick de fyra pojkarna därifrån – efter att de hotat sonen och hans kompis.

– De sa något i stil med att det skulle gå illa om de ringde polisen, berättar mamma.

Polisen var snabbt på plats och tog upp en anmälan. De lyckades dock inte hitta rånarna som redan försvunnit.

Rånförsöket i parken var det tredje mot sonen inom loppet av ett år. Tidigare blev han utsatt i Alvik och i Ulvsunda. Dessutom har han blivit utsatt för tre fullbordade rån de senaste två åren. I ett av fallen var rånarna beväpnade med kniv.

Nu har han fått nog och börjat sätta hårt mot hårt, berättar hans mamma.

– Han vill inte ta mer skit, och jag förstår honom. Även om jag som mamma hellre skulle vilja att han bara lämnade ifrån sig grejerna för att undvika att bli skadad, säger hon.