Sex kvinnliga EU-migranter som ägnat sig åt tiggeri runt Drottningtorget i Göteborg har samtidigt ägnat sig åt något annat. De döms nu till fängelse för knarkhandel, men utvisas inte.

De sex kvinnorna är mellan 19 och 56 år gamla stod åtalade för totalt 35 olika narkotikabrott. Göteborgs tingsrätt har nu dömer alla sex till fängelsestraff i varierande längd, mellan en och fem månader. 

Åklagaren hade yrkat på utvisning för alla sex, men tingsrätten skriver i domen att ingen av de sex dömda ska utvisas, vilket rapporteras (betalvägg) av Göteborgs-Posten.

Det var tisdagen den 25 juni som polisen i en stor insats grep sju personer i närheten av Göteborgs centralstation. Det handlade om EU-migranter och ett antal av dem hade narkotika på sig vid gripandet, rapporterar GT.

Knarket förvarades i tiggarmuggar

Försäljningen av narkotikan skedde på ett ovanligt sätt. Kvinnorna utgav sig för att vara tiggare och förvarade drogerna i de muggar de bett att få pengar i. Vid avvisiteringen under gripandet påträffades kontanter under en av kvinnornas kjol.

Polisen fick tips från allmänheten om detta och inledde en spaningsinsats i april. Dessa ledde till 35 åtalspunkter om narkotikabrott.

I domen står också att läsa: ”I samband med tillslaget påträffades bensodiazepiner gömda på olika platser vid Drottningtorget. Sammanlagt beslagtogs 240 tabletter Alprazolam, tio tabletter Xanax och 221 tabletter Diazepam från gömmorna.”