Tre skjutningar i Stockholm under söndagskvällen på mindre än fem timmar. Två män har dött och ytterligare två vårdas med allvarliga skador på sjukhus. I sökandet efter potentiella gärningsmän kallade polisen in extrabemanning.

  • Kl 18.03 kom larm om skottlossning på Malmvägen i Sollentuna. Två män i 20- respektive 25-årsåldern påträffas skjutna, varav den första avlider.
  • Kl 19.36 inkom nästa larm. Denna gång Kallhäll i Järfälla där en person fördes till sjukhus efter att ha blivit skjuten i benet.
  • Kl 22.45, kom ett tredje larm om en skottlossning. I Blackeberg sköts en man till döds utanför ett flerfamiljshus. Även en hund skadades i samband med brottet.

Vittnesuppgifter:

– En kvinna sprang fram och försökte hjälpa den som var värst skadad. Men det var så mycket blod. Det var väldigt mycket folk och poliser, det var kaos på platsen. Jag blir rädd för mina barn, säger en man som blev vittne till händelsen.

– Vi hörde en massa oväsen. Det var ett par grabbar som bråkade med en kille och sedan sköt de honom när han låg ner, berättar ett vittne.

Polisen ser inget samband

På måndagsmorgonen kan polisen inte se något samband mellan de tre skjutningarna.

– Vi ser inget tydligt samband än så länge. Det är bara ett märkligt sammanträffande att allt sker samma kväll så nej, inget samband men det kan ändras, säger polistalesperson.

*

Se mer: Expressen, SVT, SvD.