Tullen i Malmö fann misstänkt bomb och vapen på tåg från Danmark till Stockholm. Två män har gripits.

Vid Malmö central gick tullpersonal på tisdagseftermiddagen ombord på ett tåg från Danmark mot Stockholm. De fattade misstankar mot en 18-åring och vid kontroll av mannens tillhörigheter fann man ett vapen och explosiva varor.

Polisen larmades och tullverket spärrade av området. Bombgruppen inom polisen förstörde det misstänka föremålet.

– Han hade med sig en bomb, men den var inte apterad, säger polisens presstalesperson till Skånska Dagbladet.

På övervakningsfilm kunde polisen se att 18-åringen färdades med en annan man. Men han hade undgått tullen och fanns med på tåget som fick avgå mot Stockholm. Han greps senare och fördes till häktet i Malmö. Där har han identifierats som en 27-årig svensk medborgare.

Båda männen är nu misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.