Hamas toppnamn Fathi Hammad talade på gränsen mellan Gaza och Israel i fredags. Han uppmanade då palestinier i utlandet att döda judar.

Hammad sitter i Hamas högsta ledning. Han talade på temat att ”vårt tålamod har tagit slut.”

– Våra bröder utomlands förbereder sig. De värmer upp. Alla ni sju miljoner palestinier utomlands, det räcker med uppvärmning nu. Ni har judar överallt och vi måste attackera varje jude på jorden, slakta och döda dem, sa Fathi Hammad.

Hamas talesperson har försökt distansera terrorgruppen från Hammads uttalande och hävdar att det inte representerar Hamas officiella ståndpunkt.

– Det är personliga kommentarer som inte representerar Hamas. Det är inte mer än känslosamma kommentarer som han kan ha sagt efter att någon av våra medlemmar dödats, säger talespersonen som talar med Time of Israel med krav på anonymitet eftersom han inte har tillstånd att tala med israelisk media.

– Vårt problem är inte judarna utan ockupationen, den sionistiska ockupationen av Palestina.

Hamas uttalanden – inofficiella och officiella.