19 årig tjej blev avvisad från att kliva på bussen i Malmö med motiveringen att hon inte hade tillräckligt mycket kläder på sig. Nu stängs busschauffören av i väntan på utredning av händelsen.

Det var på fredagen som Amanda Hansson blev hejdad av chauffören när hon i det varma vädret gick på en buss i Malmö. Chauffören ogillade hennes lätta klädsel, shorts och en topp.

I ett uppmärksammat Facebookinlägg berättar hon hur chauffören hänvisat till någon slags ”policy” och sagt: ”Du kan inte gå klädd så på våra bussar” och ”Du får klä på dig, du visar alldeles för mycket”.

Nu har busschauffören, mindre än ett dygn efter att det uppmärksammats, stängts av.

– Varken vi eller Skånetrafiken har någon policy kring hur resenärer ska vara klädda, utan alla ska behandlas lika. Det som nu har inträffat är att en enskild medarbetare har agerat tvärtemot det, säger bussföretaget Nobina till Expressen.

”Fruktansvärd utveckling”

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö menar att det inträffade är en konsekvens av ”Öppna era hjärtan-politiken”.

– En fruktansvärd utveckling som egentligen inte förvånar oss Sverigedemokrater och andra vettiga malmöbor. Ett resultat pga en oreglerad och kravlös massinvandring. Öppna era hjärtan politiken och det mångkulturella samhällets ideologi, säger han.

– Islamiseringen tycks ta förnyad fart. En Mellanösternkultur tar allt större plats i Malmös offentliga rum.

– Antisemitismen är kanske den tydligaste konsekvensen av det som en ökad islamisering innebär. Jag vill också påstå att i många utanförskapsområden finns en svenskfientlighet. Som både består av hat och ett förakt mot svenska samhället och våra grundläggande värderingar.

– Vi Sverigedemokrater har varnat för den här utvecklingen och lagt många förslag som kan styra Malmö i rätt riktning. Vi kommer att fortsätta med detta och ta fram nya skarpa förslag.

Olsson påpekar att medieuppgifterna än så länge återgivit kvinnans version. Men om uppgifterna stämmer ska chauffören självklart ha en tillsägelse och bussförarna behöver upplysas om regler och normer i Sverige. Om bussförare även efter detta avviker från att följa svenska regler och nomer, bör de bli entledigade från jobbet.