Statsminister Stefan Löfven gör allt för att slippa synas i politiska sammanhang. Nu senast har han dansat i fotbollsdamernas omklädningsrum.

Det var en märkbart upprymd Stefan Löfven som åkte till Paris för att fira bronset i fotboll för damlandslaget och följde med in i landslagets omklädningsrum.

Där deltog han i firandet med sång, dans och klappande med händerna. Många spelare har lagt ut bilder och videoklipp i sociala medier där det framgår hur aktiv statsministern var.

Leif Boork tidigare förbundskapten för bland annat Damkronorna uppskattar inte en dansande statsminister mitt i medaljfesten. 

– Jag tycker att det är ovärdigt att han som regeringschef står och kör ”lattjolajban” med spelarna i omklädningsrummet. Han representerar något mer än sig själv. Han representerar Sverige. Dessutom kan man misstänka att det är lite av ett politiskt spel, att han vill vinna röster och sympatier, säger Boork till Expressen

Boork ser positivt på att regeringschefen är i Paris och har en Sverige-tröja på sig, men att han nu inte uppfört sig respektfullt.

– Han behöver inte stå där och dansa med dem och var inne mitt i smeten när de firar. Där tycker jag att gränsen går.

– Jag hade kunnat framföra den kritiken till honom personligen, om det hade skett när jag var förbundskapten.