Det har avslöjats att islamistiska extremister jobbat på statligt ungdomsboende och församling i Svenska kyrkan håller IS-vänlig stödkonsert.

Det låter groteskt, men både svenska staten och svenska kyrkan är välvilligt inställd till terrororganisationen Islamisk staten som bränt människor levande, sålt kvinnor som sexslavar och dödat tusentals civila för att släpa deras lik efter bilar och spela fotboll med halshuggnas huvuden.

Man tycker att det borde finnas en moralisk spärr hos anställda inom stat och kyrka mot att stödja mördare, extremister och terrorister.

Men så är det inte. Staten och kyrka gynnar extremismen.

– Det är för mig helt obegripligt, säger Magnus Ranstorp terrorforskare vid Försvarshögskolan om att flera män ur salafistiska extremismmiljöer har jobbat med utsatta ungdomar i yngre tonåren vid statliga ungdomsboenden. Något som Ekot i Sveriges Radio avslöjar idag.

Bilder och aktiviteter på Facebook, som Ekot tagit del av, visar hyllningar till IS från männen som jobbat på statligt boende och de har nära kopplingar till den Dawa rörelse som finns i Sverige som handlar om att rekrytera unga personer till att göra jihad.

Dessa extremister och terroristsympatisörer vägrades att bli väktare av säkerhetsskäl, men de anställdes av Statens institutionsstyrelse, SiS, för att arbeta med utsatta unga män.

Man undrar: hur sjukt får det bli?

Stödinsamling

Samtidigt avslöjar Nya Tider att Svenska kyrkan genom Högsbo församling i Göteborg har anordnat en IS-vänlig stödkonsert. Initiativtagare var vänner till Patricio Galvez, morfar till den ökände IS-krigaren Michael Skråmos sju barn.

Församlingens kyrkoherde Lisa Westberg uppmanade de närvarande att se konserten som ett tillfälle att samla in pengar och skicka en politisk signal till regering och riksdag om alla IS-barns rätt att få återvända till Sverige. (Av någon anledning har kyrkan raderat websidan om eventet.)

Det finns många i den svenska vardagen som lever utsatta, ensamma och trasiga liv, men Svenska kyrkan fokuserar på islamistiska extremister.

Nu duger inte missbrukare, fattigpensionärer och utsatta svensk barn för Svenska kyrkan längre, de tycks vilja ha mer exotiska upplevelser.

Värdegrundens galenskap

Dessa två avslöjanden visar hur galet Sverige är idag. Den omtalade ”värdegrunden” leder till att de vidrigaste och mest hatfyllda lyfts fram som dem man ska stödja och hjälpa.

De som inte är ute efter att döda kristna, de är på något sätt mindre värda för staten och kyrkan. På något annat sätt går det inte att tolka detta till galenskap förvridna agerande – inom två av Sveriges största organisationer.

Detta självhat, oikofobi, måste åtgärdas. Sverige kommer inte att bestå om den ”toleranta” multikulturella värdegrunden får fortsätta att undergräva vår egna moral, våra traditioner och värderingar.