Sju bekräftade fall av skottlossning i Uppsala. Det blir facit när polisen summerar den senaste månadens skjutningar i staden.

När en man på onsdagskvällen 19 juni skjuts i en bil vid Gottsunda centrum är det senaste skjutningen i Uppsala. Händelsen rubriceras som mordförsök.

En person skadas 10 juni då skott avlossades mitt på eftermiddagen mot en dörr på Blomdahls väg i Gottsunda. Samma kväll skjuts det på annan plats i Uppsala kommun. 10-15 personer bråkar och två misstänkta har anhållits.

4 juni larmas det om skottlossning vid Gottsunda centrum. Polisen meddelar att en person skadats och vårdats på sjukhus. Ytterligare en måltavla för skotten har identifierats.

Två personer ska ha flytt på moped efter larm om skottlossning 2 juni vid Gottsunda centrum. Ingen ska ha skadats, men hylsor hittas.

Larm om skottlossning i Valsätra, Uppsala, den 15 maj. Polisen rapporterar om skotthål i en dörr och hylsor på platsen. Ingen människa ska ha kommit till skada.

Skott avlossades 9 maj i Gottsunda. Efter larm finner polisen tomhylsor på platsen men ingen skadad person, rapporterar SVT.