I dag har den konservativa reformgruppen utsett sin gruppledning. Peter Lundgren blir vice gruppledare tillsammans med bla Tory-ledamoten Daniel Hannan.

Svenskar har generellt haft mycket svårt att nå toppositioner i EU-parlamentet och dess partigrupper. Nyligen blev Fredrik Federley utmanövrerad i valet av gruppledning inom liberala gruppen.

Peter Lundgren (SD) blev däremot vald till vice gruppledare idag för ECR, European Conservatives and Reformists.

Ordförande fortsätter polske ledamoten Ryszard Legutko att vara. Han är filosofiprofessor vid universitetet i Krakow. Till medordförande valdes förre italienske ministern för regionala frågor Raffaele Fitto.

Vice ordförande blev, utöver Peter Lundgren också britten Daniel Hannan från regeringspartiet Tory, där han varit talskrivare åt flera partiledare samt kolumnist i konservativa tidningar. Också holländaren och utrikeskorrespondenten Derk Jan Eppink, belgiska ledamoten född i Burkina Faso Assita Kanko, spanske journalisten (bl a vid El País) Hermann Tertsch samt den förre finansministern i Lettland Roberts Zile valdes in i gruppledningen för ECR.