Igår stod det klart att Liberalernas medlemmar i Västsverige helst vill se Nyamko Sabuni som partiets nya partiledare. Och idag meddelas att Liberalpartisterna i Skåne vill detsamma.

Nyamko Sabuni fick 69 procent av medlemsrösterna i Skåne, före Erik Ullenhags 28 procent och Johan Pehrson som fick 3 procent. Det meddelade förbundsstyrelsen för liberalerna i Skåne under lördagen där Torkild Strandberg är ordförande:

– Jag tror att det handlar om att man uppfattar att Nyamko är den kandidat som tydligast står för en förändring av partiet.

– Vi har flera usla valresultat bakom oss och suget och längtan efter någonting nytt både vad gäller sättet vi arbetar men också vilka politiska frågor vi driver och hur vi driver dem är väldigt stort och jag tror att det är det som kommer till uttryck i alla de medlemsomröstningar som nu rullar in över landet, säger Strandberg till SR.

Av de omröstningar som tillkännagivits från partiet i olika län har Sabuni vunnit de allra flesta. Bara i Erik Ullenhags hemstad Uppsala och i Stockholm finns tydligt stöd för hans kandidatur.

Ny partiordförande ska väljas vid det extra landsmötet den 28 juni.