När Skatteverket granskade bokslut för 2015-2016 fann man stora brister. Miljonbelopp har utan underlag förts över till privatpersoner.

Det muslimska förskolekooperativet Bilaal med förskoleverksamhet i Umeå, Gävle och Söderhamn har inte bokfört stora uttag av de kommunala bidrag förskolan tagit emot. Den som hållit i pengarna som kassör är den imam från Umeå som greps av Säpo i början av maj och nu riskerar utvisning. 

Förskolans pengar har gått till okända personer, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Drygt två miljoner kronor har de två åren överförts till olika bankkonton. Vid närmare hälften av överföringarna har Skatteverket inte kunnat knyta någon person till de kontonummer som pengar överförts till.

– Föreningen har inte kunnat ge oss namnen, så vi har ansett att det är lön och lagt på dem arbetsgivaravgifter, säger Magnus Eriksson vid Skatteverket.

I mejl till SVT hävdar föreningens ordförande att man vet vilka som har fått pengarna. Han vill inte svara på vad utbetalningarna avser. Men pengarna ska ha gått till personer i Sverige och inte till utlandet.