Medierna gör allt för att skandalisera privatlivet för den konservative partiledar- och premiärministerkandidaten Boris Johnson, men han höll sig till politiken när han höll tal igår kväll.

Ett privat gräl mellan Johnson och hans partner i hennes lägenhet spelades in av en granne som skickade bandet till medierna. Och de har publicerat denna privata konversation i hennes hem. Det finns mycket att säga om pressetiken och rätten till en privat sfär, i detta fall.

Men Boris Johnson är en konservativ maverick och då är alla sätt att försöka sänka honom tillåtet för etablissemangen.

Johnson fokuserade dock på politiken när han framträdde igår, rapporterar Daily Mail. Där talade han om behovet av en stramare migrationspolitik.

– Vi måste öppna upp mer för högpresterande migranter som forskare, men vi måste också försäkra allmänheten om att, när vi lämnar EU, vi har kontroll över antalet outbildade migranter. Vi måste bli tuffare mot dem som utnyttjar vår gästvänlighet. Andra länder som Australien har utmärkta system och vi kan lära av dem.

Till dem som tror att han som premiärminister bara kommer att vända sig till vissa väljargrupper, påminde Johnson om sina åtta år som borgmästare för London.

– Också då varnade man för att jag skulle företräda bara hälften av Londonborna, men vi lyfte hela stan.