På fredagen smög regeringskansliet ut ett pressmeddelande om att man skjuter till ytterligare 195 miljoner kronor i tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga asylsökande.

Allt fler kommuner går på knäna med anledning av den stora invandring som pågår. Genom regeringens nya tillskott ska kommunerna låta ensamkommande unga som hinner fylla 18 år under asylprocessen bo kvar i kommunen. Det handlar om ca 2 300 personer och kommunbidraget motsvarar ungefär 86 000 kronor per ensamkommande, skriver regeringen i pressmeddelande.

Tidigare har regeringen hösten 2017 avsatt 390 miljoner kronor för att kommunerna skulle låta ensamkommande unga asylsökande som hann fylla 18 år bo kvar i sin vistelsekommun under asylprocessen. Syftet med ersättningssystemet var att undvika att ensamkommande unga skulle behöva byta skola och flytta från kommunen.

När det gäller migranter finns hur mycket pengar som helst. Det är bara att tömma de svenska skattebetalarnas skattkista för dem som inte bidragit med någonting.

S-regeringen skulle aldrig komma på tanken att avsätta 86.000 kr per fattigpensionär. Varför är äldre svenskar inget värda för regeringen med stödpartier?