Många har uttryckt bestörtning över att Kristdemokraterna kommer att rösta för en generösare anhöriginvandring, som kommer öka risken för ännu en våg av migranter eftersom Sverige åter skiljer ut sig i Europa.

I fredags lämnade Sverigedemokraterna in sin motion som kräver avslag på regeringens lättnader i reglerna för anhöriginvandring.

Motionens förstanamn Paula Bieler lägger på Instagram ut en intressant jämförelse mellan Ebba Busch Thors besked om att rösta med S-MP-regeringen och det besked som Annie Lööf gav förra året då C stödde ”gymnasieamnestin” för tio tusen (främst) afganska män som saknade asylskäl.

Bieler skriver: ”Påmindes om hur Lööf lät när hon motiverade Centerpartiets stöd till gymnasieamnestin. Faktiskt inte långt från hur Bush Thor låter idag.”

KD försöker ställa regeringens alltmer öppna gränser mot den än mer oansvariga politik som rådde fram till 2015. Men så ser inte alternativen ut. Det som står mot öppnare gränser är Sverigedemokraternas förslag om skärpningar.

Nu låter KD hundratusentals fler utan skyddsbehov att komma till Sverige för att bli försörjda av svenska skattebetalare. I Centerpartiets fall var det ungefär tiotusen.

Och nu ”godkänner KD även gymnasieamnestin, trots tidigare motstånd”, skriver Bieler.