I relation till makt och ställning är det inget parti som är så hatfyllt, lögnaktigt och skamlöst som Socialdemokraterna. Det är dags att avslöja hycklarna. Annika Strandhäll bör bli bara första statsrådet som faller.

Det är groteskt att höra en svensk statsminister kalla en parlamentarisk process för ”hatsvans” bara därför att han inte gillar att riksdagen använder instrumentet om misstroendeförklaring.

Det är Stefan Löfven – och ingen annan – som underminera demokratin när han inte vill acceptera parlamentarismens regler, fastlagda i grundlagen. Han ifrågasätter genom sitt hätska uttalande legitimiteten i en av demokratins grundprinciper, den om ansvarsutkrävande.

Statsministern säger att det rimliga och seriösa hade varit att avvakta resultatet av den pågående granskningen i Konstitutionsutskottet.

– Jag undrar om man hade kört i gång det här om det inte varit en av de kvinnliga politikerna som har en sån här svans efter sig.

–Jag menar att det var lättare att gå på det mot en politiker som redan är utsatt än någon som inte är utsatt, säger han till Expressen.

Detta är galet på så många sätt.

För det första står det uttryckligen i grundlagen att misstroendeförklaring inte ska föregås av beredning. (RF 13 kap 4§: ”Ett yrkande om misstroendeförklaring ska inte beredas i utskott.”)

För det andra kan knappast misstroende riktas mot ett statsråd när denne inte är utsatt för kritik (det Löfven kallar ”svans” inkluderar flera tidigare generaldirektörer) – varför skulle man avsätta någon som sköter sitt jobb?

För det tredje kan man fråga sig hur det låtit om en minister i Ungern eller Polen hade sparkat en myndighetschef av partipolitiska skäl. Då hade anklagelser om antidemokratiskt agerande haglat från Socialdemokratin.

Löfven själv är för det fjärde den som utsätter sina motståndare, framförallt SD, för hatfyllda och grundlösa attacker och beskyllningar om extremism. Detta samtidigt som alla vet att S var medlöpare till nazismen under andra världskriget. Människor har hamnat i koncentrationsläger och dödats, sedan S förbjöd judar att få politisk asyl i Sverige.

Löfven har inte åtgärdat de SSU:are som sjöng ”krossa sionismen” på 1 maj i år eller de som vägrat ta avstånd från denna främlingsfientlighet.

Värste dyngspridaren i Sverige är Stefan Löfven. Och han har mage att klaga på att riksdagen använder sin kontrollmakt enligt grundlagen.