I sitt förstamajtal gick statsminister Stefan Löfven till storms mot högerextremismen, som numera utgörs av halva folket och hela oppositionen i riksdagen.

Moderaterna och Kristdemokraterna är två högerextrema partier som mer eller mindre samarbetar med vit makt-sfären. Det var Löfvens budskap.

Självfallet målade han upp en hotbild om hur högerextremism håller på att ta över hela Europa. Läget verkar för Löfven vara värre nu än när andra världskriget startade. Var han finner de mobiliserade soldater, arméer, stridsflyg och pansarvagnar som är redo att gå över gränsen och anfalla grannländer i Europa? I Socialdemokratins fantasivärld.

Därefter drog Löfven samma vals om inrikespolitiken. Då började han prata om Moderaterna, ett parti som enligt Löfven inte längre marknadsför sig som ett arbetarparti.

– Men det innebär ju inte, att de behöver snegla på ett parti som grundades av Vit Makt-rörelsen, och fundera på hur de kan kopiera deras retorik – och samarbeta om deras politik, vrålade Stefan Löfven.

I talet riktade han sig sedan till ”alla er” som har en tanke på att rösta på Moderaterna eller Kristdemokraterna.

– Bidra inte till att ge dem mera makt! Högerextremismen behöver motståndare – inte kopior!

Enligt Stefan Löfven är således SD, M och KD högerextremister – original eller kopior.

Det är halva folket han talar om.

När en person tror att man har alla emot sig, att man hotas och jagas av andra, brukar man tala om paranoia och vanföreställningar. Vad ska man kalla det när ett helt regeringsparti drabbas?

De här galna och falska utfallen bevisar hur djup Socialdemokratins kris är. Man har ingen egen politik överhuvudtaget. Det enda sätt man har att försöka behålla väljare är att skrämma och hota dem med att alternativet till S är extremism. Ett påhittat hot som saknar all verklighetskontakt.

De partier som hemfaller åt smutskastning av andra därför att de saknar egen politik, går det aldrig bra för i längden. Det kommer det inte att göra för Socialdemokratin heller.

*

Se mer: M och KD kräver ursäkt