På första maj skriver Jimmie Åkesson (S) debattartikel i Aftonbladet där han kritiserar Socialdemokraterna för att inte längre vara det arbetarparti det en gång var.

Åkesson kritiserar Socialdemokratin på fyra punkter i debattartikeln SD är den svenska modellens sista hopp.

Brustna löften om välfärd

Det blir alltmer uppenbart att Socialdemokraterna står för ”brustna löften vad det gäller vårdköer, vilket gör att tillgängligheten till vård har minskat”. Åkesson pekar på ”nedskärningar på polisen, vilket leder till ökad otrygghet”. Detta gör S tillsammans med andra vänsterliberaler som ”driver igenom stora skattesänkningar för de som tjänar allra mest. Det är i alla dess delar ett svek.”

Skattehöjningar för de som har minst

Samtidigt slår S mot vanligt folk. ”Vi ser bland annat skattehöjningar på drivmedel, vilket gör det dyrare att ta sig till jobbet. Något som främst drabbar människor på landsbygden med små marginaler. ”

Svenska modellen urholkas med hjälp av EU

”I EU har Socialdemokraterna aktivt röstat för en politik som på flera punkter riskerar att urholka den svenska modellen och därmed försämra arbetarnas villkor i Sverige”, skriver Åkesson.

Skattepengarna behövs i Sverige, inte i EU

Åkesson kritiserar S för att gå med på höjd medlemsavgift till EU. ”För oss kommer våra medborgares väl och svenska arbetarnas villkor gå före miljardsatsningar på EU. I stället för att pumpa 15 extra miljarder till byråkraterna i Bryssel vill vi se skattelättnader i Sverige för de som behöver det som mest.”