En vanligt tisdagsnatt i Sverige: tobaksaffär bombad i Helsingborg och man skjuten till döds i Göteborg.

Skott avlossades i Lövgärdet i Göteborg på tisdagskvällen strax efter kl 21. En man i 40-årsåldern sköts till döds. Enligt polisen ska offret ha befunnit sig vid en förskola när han hittades. Ingen har gripits för mordet. Uppgifter talar för att den trolige gärningsmannen flydde mot ett skogsområde, skriver GT. 

– Jag hörde fyra skott. Sedan sprang jag ut och då kom det massor med poliser. Nu har de spärrat av och en helikopter är i luften, berättade ett vittne för Aftonbladet under kvällen.

Den tekniska undersökningen genomförs under natten mot onsdag, tidigt onsdag morgon hävdes avspärrningarna på platsen.

Kraftig explosion i Helsingborg

Nationella bombskyddet har larmats efter en kraftig explosion i Helsingborg vid kl 04 på onsdagsmorgonen. Explosionen har orsakat skador på en tobaksaffär och på flera bilar i närheten.

– Någon har placerat något invid en tobaksaffär som sedan har exploderat, säger vakthavande befäl vid polisen till Aftonbladet. Området är avspärrat.

– Det är folk som kommer passera där snart på väg till jobb så för deras skull och för vår egen spärrar vi av. Oftast detonerar allt på en gång vid en explosion men vi kan inte utesluta att det finns kvar en detonationsrisk, säger polisen.

Ingen person har gripits i ärendet.