Efter de muslimska terrorattackerna som dödade över 250 människor i kristna kyrkor och på hotell för västerlänningar förbjuds från idag all maskering av ansiktet på ön.

Beslutet fattades av president Maithripala Sirisena för att stärka säkerheten och hjälpa ordningsmakten att enklare identifiera misstänkta gärningsmän, heter det i pressmeddelande från presidentens kansli.

Förbudet ska säkerställa den nationella säkerheten. Ingen ska få täcka sina ansikten i syfte att försvåra identifikation, fortsätter meddelandet.

Katoliker på Sri Lanka kunde inte besöka gudstjänster på söndagen eftersom kyrkor hölls stängda av rädsla för nya terrorattacker.

Istället kunde man se ärkebiskopen hålla gudstjänst från sitt hem. I solidaritet och som demonstration av nationell enighet, deltog president Maithripala Sirisena, premiärminister Ranil Wickremesinghe och förre presidenten och oppositionsledaren Mahinda Rajapaksa attended i gudstjänsten på plats hos ärkebiskopen.