Just nu ser det ut som att Sannfinländarna bara får två mandat mindre än Socialdemokraterna (SDP) i finska riksdagsvalet. Samtidigt förpassas finska moderaterna i Samlingspartiet till tredje största parti.

Det är alltså väldigt jämt. Enligt statsvetare som uttalar sig i valvalkan hos finska Yle säger att Socialdemokraterna brukar backa när de större valkretsarna räknats. Och att Samlingspartiet då ökar. Det är alltså osäkert hur prispallen kommer att se ut.

Det är en stor besvikelse för Socialdemokraterna, att de trots motståndet mot en impopulär regering, inte lyckas öka mer än marginellt.

UPPDATERING kl 21.15:
När 78,6 procent av rösterna räknas närmar sig Sannfinländarna platsen som landets största parti. Man ligger bara 0,4 procentenheter efter Socialdemokraterna, 17,3 mot 17,7 procent av rösterna. Men Samlingspartiet ligger i sin tur bara 0,2 procentenheter efter Sannfinländarna.

Svenskspråkig valvaka i finska tv-kanalen Yle.

Yle rapporterar också att valdeltagandet är det högsta på 30 år, över 72 procent.