Den nu 40-årige eritreanen som högg ihjäl en mamma och hennes son på Ikea i Västerås sommaren 2015 varnas för att inte följa rutinerna på fängelset i Tidaholm.

Abraham Ukbagabir dömdes till livstids fängelse och utvisning till Eritrea för att ha huggit ihjäl de som såg mest svenska ut på varuhuset Ikea. Detta sedan han fått avslag på sin asylansökan i Sverige. Då bestämde han sig för att mörda.

Han tog sig från förläggningen i Arboga till Ikea i Västerås. Där tog han en kökskniv från en av hyllorna och högg ihjäl två besökare: En mamma och hennes son på besök från Skellefteå.

Under sin tid i fängelse har mördaren flyttas mellan olika anstalter på grund av hotbilden mot honom, och han har flera gånger misshandlats av andra fångar.

Nu varnas Ikea-mördaren i fängelset, vilket framgår i dokument som Expressen tagit del av. Enligt handlingarna har Ukbagabir arbetsvägrat genom att inte gå till ”anvisad sysselsättning”.

Mer exakt handlar det om att mördaren vägrar gå på yoga. Därför får mördaren en varning. Kriminalvården skriver:

”Eftersom det rör sig om en upprepad vägran att delta i anvisad sysselsättning ska Abraham Ukbagabir tilldelas en varning.”