Efter en lång tid av oroligheter på skolan har man beslutat ta in ordningsvakter. Det är så mycket stök och oro att lärarna inte klarar att hålla ordning på eleverna längre.

Det är Örnaskolan i halländska Hylte som har beslutat att något måste göras utöver det vanliga för att försöka åtgärda en skolmiljö som präglas av bråk och otrygghet.

– Ibland måste man förhålla sig till verkligheten och ta beslut utifrån den, säger rektor Per Henriksson till Kvällsposten.

Det som utlöste beslutet att anlita vaktbolag var två fall av anlagda bränder som inträffade på skolan tidigare i veckan. Båda fallen utreds just nu som mordbrand av polisen. 

Till att börja med stannar ordningsvakten veckan ut, men det är möjligt att skolan kommer att stå under vaktskydd även efter påsk. 

– Nu hoppas vi kunna kraftfullare förebygga oroligheter, men också kunna agera bättre och snabbare när något väl händer, säger han. 

Det är en åtgärd som skolledningen önskar att man inte behövt vidta. 

– Det är klart att det är tråkigt, man önskar ju förstås att det inte behövde vara så här. Men ibland måste man förhålla sig till verkligheten och ta beslut utifrån den, säger Per Henriksson.