Det var femte skjutningen som resulterat i skador eller död i Helsingborg på 15 månader, när två män under natten till påskdagen sköts ihjäl i bostadsområde.

Polisen larmades till platsen strax efter midnatt. De fann två svårt skottskadade män utomhus. De fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador.

– Personerna satt i en bil i ett bostadsområde i norra Helsingborg när de sköts. Det har uppmärksammats av folk, vi har flera vittnen som ska höras, säger polisens presstalesperson till TT.

Skjutningen är den femte i Helsingborg där någon eller några träffats sedan januari i fjol. Den 13 januari 2018 sköts en 23-årig man ihjäl i området Närlunda. Den 14 april samma år sköts en man i 20-årsåldern ihjäl med flera skott i området Bårslöv, och den 30 juni skott- och knivskadas fyra män i centrala staden, i samband med ett stort bråk med uppemot 25 inblandade.

Den 3 april 2019 skottskadas en man i 20-årsåldern i stadsdelen Söder. Även där föregicks skottlossningen av ett storbråk med 10 till 20 inblandade.

Till dessa läggs nu den dubbla dödsskjutningen 21 april. Ingen är gripen och misstänkt i nuläget för nattens händelse.