Medier har i två år talat om att president Trump kommer att åtalas för samröre med Ryssland. Nu har utredningen avslutats, utan något åtal mot presidenten.

Den specielle åklagaren Robert Mueller har i nära två år utrett om det amerikanska presidentvalet var utsatt för otillbörlig påverkan. Anklagelser och insinuationer har haglat och fått spridning i hundratusentals artiklar. Men nu avslutas utredningen, utan att några bevis funnits mot presidenten eller republikanska partiet.

Sju amerikaner har redan åtalats och fällts, men det har då handlat om att enskilda personer ljugit under ed eller om agerande som inte alls har med Donald Trump eller presidentvalet att göra. 26 ryssar har åtalats för dataintrång, men utan koppling till Trump.

Utredningen har överlämnats till justitieminister William Barr men är inte offentliggjord. Källor inom justitiedepartementet uppger till medier att det inte finns några skäl för ytterligare åtal med anledning av Meullers Rysslandsutredning.

Det kommer som en chock för dem som trodde att utredningen skulle avslöja bevis mot Trump. Många i medie- och kändisvärlden är chockade och besvikna, rapporterar Fox News.

För Trumps politiska motståndare slutar Rysslandsfrågan i ett gigantiskt antiklimax. Man har gång, på gång, på gång talat om att Trump snart kommer att falla. Man har varit säkra på att det finns underlag för riksrätt så att Trump kunde avsättas som president. Men den specielle åklagarens långvariga och noggranna utredning kommer av allt att döma fram till att där finns ingenting oegentligt.