Flera rånförsök mot barn utanför Edboskolan i Trångsund i söder om Stockholm har fått rektor att uppmana eleverna att inte gå ensamma hem från skolan.

Förra veckan utsattes en sjätteklassare från Edboskolan för ett rånförsök på väg hem från skolan. I måndags hände samma sak – denna gång mot en tredjeklassare. De misstänka förövarna är killar i 15–16-årsåldern.

Edboskolans rektor har därefter gått ut med informationen till föräldrarna med uppmaningen att inte låta barnen gå hem själva – att ”i möjligaste mån göra varandra sällskap på hemvägen från skolan, om ingen förälder kan hämta”.

– Klasslärarna pratar med eleverna om sådana här saker. Men det är ett litet vågspel, vi vill inte säga att samhället är livsfarligt, att de inte kan ta sig härifrån. Vi ska inte paralysera folk. Men vi vill att man tar det väldigt varligt och uppmuntrar barn att vara minst två om de går hem själv, säger rektorn till lokaltidningen Huddinge Direkt.