Inför EU-valet har vänsterliberala oppositionen gått samman i ett block för att försöka erhålla fler mandat än det konservativa regeringspartiet Lag och rättvisa, PiS. Kampen är jämn, enligt opinionsmätningarna.

Tidigare i mars publicerade vänstertidningen Wyborcza en opinionsmätning från Kantar Millward Brown där den vänsterliberala koalitionen hade en knapp ledning över PiS, 35-33 procent. Av de 52 mandat (+1) som Polen ska besätta skulle koalitionen få 22 (-6) och PiS 20 (+1) mandat, nya vänsterpartiet Wiosna skulle få 6 (+6) och nationalistiska Kukiz 4 (oför) mandat.

I en sammanvägning av flera mätningar som Politico gjort 21 mars inför Polens nästa parlamentsval är dock konservativa PiS i ledning med 44 procent, en uppgång på 5 procentenheter sedan början av februari. Under samma period har det ledande partiet i den vänsterliberala koalitionen, Medborgarplattformen, backat från 28 till 25 procent. Hela koalitionen får 40 procent.

Andra mätningar pendlar mellan dessa utfall.