Enligt medieuppgifter är IS-terroristen Michael Skråmo död, något som hans mamma och syster fått besked om.

Det är brittiska tv-kanalen ITV som först rapporterade om att han skulle vara dödad i strider nära Baghuz i östra Syrien.

Den 5 mars rapporterades att Michael Skråmo skulle ha blivit gripen i östra Syrien, men några dagar senare fanns medieuppgifter om att Skråmo inte finns med på YPG:s listor över tillfångatagna utländska medborgare.

– Läget är kaotiskt. Jag fick veta att IS motstånd är oväntat hårt i Baghuz, det är svårt med en överblick. Olika kurdiska myndigheter lämnar motstridiga uppgifter, sa författaren och journalisten Kurdo Baksi, som har breda kontakter i Kurdistan. 

Skråmo ska den sista tiden ha befunnit sig i byn Baghuz i östra Syrien – IS sista fäste där striderna beskrivs vara i slutskedet.

ITV har träffat Skråmos mamma och syster i Sverige och de säger att de fruktar att hans sju barn blivit föräldralösa. Barnens mamma dog i ett bombanfall för en tid sedan – och under torsdagen, efter att ITV gjorde ett inslag med dem, ska de ha fått beskedet att Michael Skråmo har avlidit.

Den kurdiska milisen YPG kan inte bekräfta att Michael Skråmo är död. 

– Vi har inte den uppgiften, säger YPG:s presstalesperson Mustafa Bali till Expressen.

Inga officiella myndigheter har heller bekräftat uppgiften.