Förre vicepresidenten Joe Biden anses av många vara den ende som skulle kunna vinna över Donald Trump i presidentvalet 2020. Nu anklagas han för att ha kysst lokalpolitiker på ett olämpligt sätt.

Det är fler än ett dussin mer eller mindre okända politiker i Demokratiska partiet som redan sagt att de vill bli presidentkandidat 2020. Flertalet av dem är så vänsterradikala och oerfarna att få bedömare tror de har en chans mot Donald Trump.

Ett undantag har funnits, den mer mitteninriktade Joe Biden som var Barack Obamas vicepresident.

Men nu kan han falla innan han ens deklarerat att han ställer upp.

Inför mellanårsvalet i höstas besökta Joe Biden delstaten Nevada. Demokraternas kandidat till vice guvernör Lucy Flores säger nu att hon utsattes för sexuellt närmande av den förre vicepresidenten.

Precis innan hon skulle hålla tal togs hon åt sidan av Joe Biden. Han ska då ha tagit på hennes axlar och luktat på hennes hår.

”Jag tänkte för mig själv: ’Jag tvättade inte håret i dag och nu luktar vicepresidenten i USA på det’.”, skriver hon i kvinnomagasinet The Cut.

Efter detta ska Joe Biden långsamt ha kysst henne på baksidan av huvudet.

”Jag var generad. Jag var chockad. Jag var förvirrad.”

Hon har aldrig upplevt något ”så otroligt olämpligt och enerverande” tidigare. Joe Bidens var inte våldsam, men nedvärderande och respektlös, menar partikamraten.