Den man som kapade en skolbuss och enligt lokala medier har afrikansk bakgrund, ska ha haft hämndmotiv mot att Italien inte längre vill ta emot migranter som tar sig över Medelhavet.

På onsdag eftermiddag avvek en skolbuss full med barn från sin normala rutt i närheten av Milano i Italien. Föraren körde runt barnen under en timmes tid och hotade med att ingen av dem skulle komma ur bussen med livet i behåll.

Barn ringde föräldrar och en av de vuxna passagerarna lyckades ringa polisen. Alla kunde räddas tack vare polisens insatser. De riggade bland annat vägspärrar för att kunna stanna fordonet.

Bussen sattes i brand när den stoppats i vägspärr och blev helt utbränd, men alla passagerare tog sig ut oskadda, skriver Daily Mail.

– Det får vara nog, dödsfallen på Medelhavet måste ta slut, skrek gärningsmannen enligt den italienska tidningen Corriere.

Gärningsmannen är en 47-årig italiensk medborgare med senegalesisk bakgrund, enligt tidningen.

Han misstänks nu för såväl mordbrand som kidnappning.

*

Not: Till en början kunde det uppfattas som att bussföraren kapade sin egen buss, men nya uppgifter talar för att mannen sprang ombord och kapade bussen.