Dåligt med läkartider har fått patienterna att fly från Karlskronas vårdcentraler. Under förra året förlorade de offentliga vårdcentralerna drygt 2.500 patienter som istället listades sig hos det privata Hälsohuset.

Region Blekinge ligger i botten när det gäller tillgänglighet på vårdcentralerna. Därför har den nyöppnade privata vårdcentralen Hälsohuset snabbt kunnat växa för att nu ha 14.000 listade patienter, vilket gör den till länets största vårdcentral.

– Jag tror folk väljer oss eftersom vi har hög tillgänglighet när det gäller telefontider, läkartider och öppettider, säger Tomas Enegren som är verksamhetschef på Hälsohuset.

Region Blekinge ska arbeta för att förbättra tillgängligheten på länets vårdcentraler, säger hälso- och sjukvårdschefen Lars Gelander till P4, men det är ett arbete som kommer att ta flera år.