På fredagskvällen fritogs två gripna från en polisbil i Märsta, norr om Stockholm. Ett ungdomsgäng omringade polisbilen och tvingade polisen att kapitulera.

När en polispatrull gjorde rutinkontroll av ett fordon och grep två personer uppstod tumult, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polisbilen omringades av ett gäng maskerade personer som tvingade polisen att ge upp och släppa två gripna personer.

– Det har varit någon form av bråk. Gällande de närmare detaljerna så råder förundersökningssekretess, säger polisens pressavdelning till Aftonbladet.

Det var vid kl 21.30 som en civil polispatrull följde efter en bil i Märsta. Vid Valstarondellen kraschade fordonet. Polisen grep personerna.

Då anlände ett 20-tal maskerade personer och omringat patrullen. Flera källor med insyn uppger att de lyckades frita de gripna personerna.

De två personerna som fritogs blev anhållna i sin frånvaro under natten. En av dem ska enligt källor vara en känd gängkriminell man i 30-årsåldern. Han ska ha hörts i samband med ett mord tidigare i veckan i Jakobsberg.

Bilen som de två personerna färdades i har tagits i beslag. I fordonet uppges polisen ha hittat ett automatvapen av modell AK-47 och omkring en halv miljon kronor i kontanter.

– Det har varit stökigt under en längre tid och det blir värre snarare än bättre, säger polisens pressavdelning.