SE INTERVJU med lastbilschauffören som klev ur förarhytten och tog plats i EU-parlamentet. Peter Lundgren vill begränsa Bryssels makt och stoppa massinvandringen till Europa.

Peter Lundgren är Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet i maj. Han kom in i parlamentet i förra valet och ser nu ökade möjligheter att efter årets val stärka de EU-kritiska rösterna i parlamentet.

– Vi ser att våra konservativa vänner runt om i Europa växer i opinionsmätningarna. Det gör att styrkeförhållandet i EU-parlamentet efter valet kan se helt annorlunda ut än idag.

– För första gången kommer vi att kunna påverka besluten, att faktiskt kunna säga nej till förslag och även rulla tillbaka redan fattade beslut, säger Peter Lundgren.

Se intervju med Peter Lundgren (SD) av Samtidens redaktör Dick Erixon.

Migrationsfrågan kommer att vara stor framöver. Och här kommer de EU-kritiska partierna att kunna ändra Europas inriktning.

– EU har inte någon lösning på problemet. Man har mer eller mindre blivit utsatta för utpressning och fått betala skurkpengar till Turkiet.

Lundgren är kritisk mot hur EU har agerat för att försöka tvinga länder att ta emot stora mängder av migranter.

– Den här Dublinförordningen, det nya förslaget, det kommer aldrig gå igenom eftersom land efter land reser sig upp och protesterar. Det här ser vi framförallt i Polen och Ungern, och det är ju därför EU börjar bråka rejält med dessa länder, som man beskyller för att vara odemokratiska.

– Men visa mig det avtal där det står att man som medlemsland måste ta emot en helt oreglerad massinvandring som EU bestämmer över?

– Det måste vara upp till varje land att avgöra det själv.

Varför ska man som väljare gå och rösta i Europaparlamentsvalet?

– Vill man inte betala 15 miljarder kronor mer om året i medlemsavgift, då ska man rösta på oss. Vill man minska slöseriet där man vräker ut pengar från EU, då ska man rösta på oss. Om man vill minska på allt som går att minska på, och behålla bara samarbete som är nödvändigt för Sverige och våra företag, då är det oss man ska rösta på, säger Peter Lundgren.