Det har talats mycket om att demokratin riskerar att manipuleras av utländska aktörer. Mindre belyses hur falska nyheter och manipulationer sprids från vänsterhåll.

Justitieminister Morgan Johansson (S) sprider medvetet falska nyheter. Ett aktuellt exempel är hur han lögnaktigt påstår att Staffanstorp skulle agera mot judar och muslimer genom matlagningen.

Snabbt hänger också S-regeringens drabanter på Aftonbladet med i manipulationen och den falska ryktesspridningen.

Båda vet att de sprider lögner.

Skälet? Staffanstorp styrs nu av M och SD. För socialdemokrater räcker det som motiv för att, även på ministernivå, anse det vara fritt fram att ljuga och manipulera.

Och inga mediehus rättar Morgan Johansson. Inga faktagranskningar från DN eller SVT. Ingen ”viral granskning” från Metro. Att en S-minister sprider falska uppgifter är så vanligt att ingen reagerar. Han gör det ju i syfte att smutskasta SD. Då är falska fakta och manipulationer inget probelm.

Så vad är fakta i detta fall? Svaret är enkelt och okomplicerat. Staffanstorp gör som många andra kommuner, däribland socialdemokratiskt styrda: Man serverar griskött men erbjuder också vegetariskt alternativ.

Att ljuga om detta och försöka smutskasta politiska motståndare har bara ett syfte: att undergräva demokratin genom manipulation och på falska grunder förändra en opinion man inte förmår påverka genom ärlighet. Man måste fuska och bedra för att försöka nå stöd.

Morgan Johansson (S) saknar respekt för en fri och ärlig debatt, för demokratin och för svenska folket. Det är hög tid att han tvingas lämna justitiedepartementet.