Under natten har två explosioner detonerat i Malmö. Nationella bombskyddet har kallats in. Enligt Region Skåne har en 18-åring förts till sjukhus med livshotande skador.

Tidigt på söndagsmorgonen kom larm om bomb exploderat i Västra Söderkulla i centrala Malmö. På plats fanns glassplitter och skador på en byggnad. I samband med larmet fick polisen information om att en person uppgavs vara skadad i det sprängda trapphuset.

– När vi kom dit anträffades en person, en 18-åring. Han fördes med ambulans till sjukhus och enligt information från region Skåne har han livshotande skador, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.

Området spärrades av i väntan på nationella bombskyddet.

Polisen har på morgonen meddelat att 18-åringen inte var förbipasserande utan är misstänks för delaktighet i sprängningen.

Andra explosion
20 minuter senare kom larm om ytterligare explosion, den här gången i Kroksbäck, cirka tre kilometer från den första platsen. Också denna gång sker sprängningen i ett bostadshus. Ett stort räddningspådrag med polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

Det finns inga uppgifter om att någon människa ska ha skadats fysiskt vid detonationen i Kroksbäck, men en port till ett trapphus ska ha skadats.

Även där spärrades ett område av för vidare tekniska undersökningar.