En man blev skjuten från en förbipasserande bil i Älvsjö, söder om Stockholm vid 17.30-tiden på söndagen. Några timmar senare sköts en 16-åring på pizzeria i Malmö.

16-årigen blev skjuten med flera skott när han besökte en pizzeria vid Värnhemstorget i Malmö vid 20-tiden på söndagen. Polisen hade larmats till platsen efter flera samtal om höga smällar och hittade 16-åringen skottskadad på pizzerian.

– Vi ser det som att det är en person som avlossat ett vapen. Sedan kan det finnas medgärningsmän på olika vis, säger Rickard Lundqvist, vid polisen i region Syd.

Skytten stod på utsidan av restaurangen enligt polisen och på bilder från platsen syns skotthål i restaurangens stora fönster. Gärningsmannen avlossade minst fem skott och tre av dem träffade tonåringen, men han ska inte ha livshotande skador.

Anhållen för skottlossning i Älvsjö
Vid 17.35 på söndagen blev en man beskjuten från en förbipasserande bil.

– Det är en person som har blivit skottskadad av en eller flera gärningspersoner som befann sig i ett fordon som passerade, säger Mats Eriksson, vid polisen i Stockholm.

På måndagsmorgonen meddelar polisen att person har anhållits misstänkt för mordförsök, med anledning av skottlossningen i Älvsjö dagen innan. Den skjutne uppges inte ha livshotande skador.