VÅLDTÄKTER. Staten kan inte längre garantera kvinnors trygghet, konstaterar Tomas Tobé, (M) idag. Hanif Bali(M) lyfte nyligen att det handlar om ”etnisk-religiöst motiverade våldtäkter”, Därmed sätter han fingret på vilka som är offer och vilka som är förövare.

”Låt oss föreställa oss det omvända – att 88% av gruppvåldtäkter skedde av pursvenskar mot 15-åriga invandrarflickor. Uppburna av en bredare kultur där invandrarflickor anses ”lösaktiga”. Antirasistiska fackeltåg, straffskärpningar o försvårande omständigheter hade varit svaret”, skriver riksdagsledamoten Hanif Bali bland annat i en serie tweets.

Tweetsen skrevs efter att grymma sexövergrepp uppmärksammats i Finland, där sju utrikesfödda män häktats för grova våldtäkter på en 10-årig finsk flicka.

Han tar även upp att gruppövergrepp pågår på liknande sätt i andra håll i Europa, som i brittiska Rotherham där utländska ofta muslimska män under många år gruppvåldtagit unga brittiska flickor, medan samhället sett åt andra hållet.

Etnoreligöst motiverade
Medianåldern på gruppvåldtäktsoffren är 15 år i Sverige, skriver Bali.

”Medianåldern för flickor som fallit offer för gängvåldtäkter i Sverige är 15 år. 88 procent av förövarna har utländsk bakgrund. Detsamma med fallet i Finland. Även i Rotterdam och England. Det är dags att börja prata om dessa massövergrepp som etnoreligiöst motiverade våldtäkter.” 

Offren är oftast vita tjejer ur arbetarklassen.

”Genomgående röd tråd i Europa för dessa gruppvåldtäkter är att offren oftast är vita tjejer ur arbetarklassen. Dessa är tydligen mindre skyddsvärda än någon i knytblus”, skriver Bali och tar upp hur den konstaterade överrepresentationen av utomeuropeiska män ständigt avfärdas bland annat av kriminologen Jerzy Sarnecki.

”Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så svårt att försöka gräva i det här som ett rasistiskt motiverat våld. Har fenomenet att skuldbelägga alla svenskar för rasism lett till att man är rädda för att alla invandrare blir anklagade för att detsamma?” fortsätter Hanif Bali.

Inte garantera trygghet
I en debattartikel idag konstaterar Tomas Tobé, Moderaternas rättspolitiske talesperson att de skenande våldtäktssiffrorna är alarmerande och att grundläggande värden hotas.

– Staten kan inte längre garantera kvinnors trygghet.

Brottsförebyggandet rådets (Brå) nationella trygghetsundersökning som nyligen publicerades visar ett dramatiskt trendbrott efter 2012. Från att ligga relativt stabilt kring 2 procent, har antalet som uppger att de har utsatts för sexualbrott i Sverige i år ökat dramatiskt till 6,4 procent, att jämföra med 4,7 procent förra året.

– Att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning, skriver han, och förordar skärpningar i lagstiftningen, som att slopa mängdrabatten och två tredjedelsfrigivningen, samt att utvisa i högre grad.

Finland varnar
I Finland går nu polisen ut och varnar allmänheten för att utländska män kontaktar minderåriga finska flickor på nätet. Samtidigt som man noga påpekar att det inte gäller alla utlänningar varnar polisen för att grupper av utländska män riktar in sig på unga finska flickor och barn. 9 utländska män har häktats för våldtäkter och övergrepp på minderåriga finska flickor.